Днес, 28 април 2024 г., Н. Пр. Наташа Бергел,  извънреден и пълномощен

...
</TD
>Днес, 28 април 2024 г., Н. Пр. Наташа Бергел,  извънреден и пълномощен
Коментари Харесай

Посланикът на Словения у нас посети Русенския университет: Ще работи в посока засилване обмена на студенти и преподаватели

Днес, 28 април 2024 година, Н. Пр. Наташа Бергел,  извънреден и пълномощен дипломат на Словения в Република България, дружно с Ализан Яхова – депутат и ръководител на групата за другарство България-Словения, посетиха Русенския университет " Ангел Кънчев ", заяви институцията.

Гостите бяха посрещнати от ректора на Русенския университет проф. доктор инж. Пламен Кангалов, ръководителя на Общото заседание на университета акад. Христо Белоев – почетен ректор на Русенския университет и заместник-ректора по интернационално съдействие доцент доктор Галина Иванова.

Ректорът на Русенския университет проф. доктор инж. Пламен Кангалов показа модерната база, актуалните запаси за образование и проучвания, дълголетните просветителни обичаи и авторитетната лидерска позиция на университета. Акцент беше подложен върху необятната мрежа от партньорства в региона на образованието и проучванията с влиятелни университети от целия свят и работата по планове. Русенският университет е един от 10-те проучвателен университети в България.

Акад. Христо Белоев, който е и ръководител на Общинския съвет, показа главните цели за развиването на град Русе и срещна Н. Пр. Наташа Бергел с главните действия на Община Русе и Общинския съвет.

Доц. доктор Галина Иванова показа интернационалната активност в Русенския университет, с акцент на подписаните контракти по стратегия Еразъм+ в разнообразни посоки с университети от Словения. Изграден е мощен контакт с университета в Нова горица в ACROSS ALLIANCE, в който вземат участие общо 10 европейски университети от 10 разнообразни страни, за поощряване на трансграничното съдействие. Университетът взе участие в доста партньорски мрежи с други страни.

Н. Пр. Наташа Бергел означи, че ще работи по посока основаване на група за другарство и в Словенския парламент сред двете страни, както и за усилване обмена на студенти и преподаватели. Н. Пр. Наташа Бергел благодари за гостоприемството, като акцентира, че за нея е чест да гостува в университета и съобщи, че ще се върне още веднъж.

Ректорското управление изрази готовността си за нови контакти и партньорства със Словения.

Н. Пр. Наташа Бергел направи обиколка в кампуса на университета, като посети и зала " Образователно пространство на бъдещето ". Тя показа, че е извънредно впечатлена от университета и материална база.

В края на срещата проф. доктор инж. Пламен Кангалов подари на Н. Пр. Наташа Бергел албум на Русенския университет с QR кодове.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР